SELECTIE VOOR DUBBELE INTERLAND TEGEN FRANKRIJK

Bondscoach Rony Penninckx maakte volgende selectie voor de dubbele interland tegen Frankrijk op zaterdag 8 en zondag 9 juni te Marly nabij Valenciennes (Frankrijk):

zaterdag 8 juni:

doelmannen: 

  1) Birger Maes  (GS Beobank Hoboken)

  2) Julien Creppe  (ADLS AC Flémalle)

spelers:

  3) Mustapha Aabbassi  (GS Beobank Hoboken)

  4) Hicham Channouf  (GS Beobank Hoboken)

  5) Bilal Hachem  (LART Bruxelles)

  6) Damien Vanderveck  (Futsal IP Hannut)

  7) Sernane Segniagbeto  (Futsal IP Hannut)

  8) Arber Shkodra  (AS City Façade Schaerbeek)

  9) Adnane Larchi  (AS City Façade Schaerbeek)

10) Kamal Boujemaoui  (Basic-Fit Bruxelles)

11) Samir Dahbi  (Basic-Fit Bruxelles)

zondag 9 juni:

doelmannen:

  1) Birger Maes  (GS Beobank Hoboken)

  2) Robbin Seghers  (Veidec ARB Hamme)

spelers:

  3) Antoine Lemaire  (GS Beobank Hoboken)

  4) Fabrice Papalino  (ADLS AC Flémalle)

  5) Adam Zriwil  (HCTE Cosmos La Hestre)

  6) Stefano Lippolis  (HCTE Cosmos La Hestre)

  7) Mouhsin Bouzid  (FACT Futsal Limal)

  8) Hassan Abroum  (Basic-Fit Bruxelles)

  9) Stan Braem  (ZVC Assebroeke)

10) Laurenz Simoens  (ZVC Assebroeke)

11) Jimmy Cwynar  (Futsal IP Hannut)

            

DUBBELE INTERLAND IN FRANKRIJK

In het Pinksterweekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni zal onze nationale ploeg een dubbele interland spelen in en tegen Frankrijk (UNCFS). Plaats van gebeuren is sporthal Salle Raymond Dumont (7 Rue Gilles Fabry) in Marly nabij Valenciennes. Dit is dus vlakbij de grens tussen Frankrijk en België en dus interessant voor onze supporters en sympathisanten. 

Ziehier het programma:

Zaterdag 8 juni:

19u45  interland dames : Frankrijk - Luxemburg

21u30  interland heren:  Frankrijk - België

Zondag 9 juni:

19u00  jeugdwedstrijd

21u00  interland heren:  Frankrijk - België

TRAINING

Voor de training van zaterdag 23 februari in het Eurovolleycenter te Vilvoorde werden volgende 29 spelers opgeroepen door bondscoach Rony Penninckx:

Doelmannen:

 1) Birger Maes  (GS Beobank Hoboken)

 2) Kenny Sergeant  (Veidec ARB Hamme)

 3) Robbin Seghers  (Veidec ARB Hamme)

 4) Julien Creppe  (ADLS AC Flémalle)

Spelers:

 5) Mustapha Aabbassi  (GS Beobank Hoboken)

 6) Antoine Lemaire  (GS Beobank Hoboken)

 7) Hicham Channouf  (GS Beobank Hoboken)

 8) Soufian El Fakiri  (GS Beobank Hoboken)

 9) Ibrahim El Jomaile  (LART Bruxelles)

10) Hamza Laarissi  (LART Bruxelles)

11) Bilal Hachem  (LART Bruxelles)

12) Damien Vanderveck  (Futsal IP Hannut)

13) Sernane Segniagbeto  (Futsal IP Hannut)

14) Fabrice Papalino  (ADLS AC Flémalle)

15) Adam Zriwil  (HCTE La Hestre)

16) Stefano Lippolis  (HCTE La Hestre)

17) Moushin Bouzid  (FACT Futsal Limal)

18) Arber Shkodra  (AS CF Schaerbeek)

19) Soufian Tigra  (AS CF Schaerbeek)

20) Adnan Larchi  (AS CF Schaerbeek)

21) Yassine Zoubeir  (Hoboken Ster)

22) Mohcine Zoubeir  (Hoboken Ster)

23) Kamal Boujemaoui  (Basic-Fit Bruxelles)

24) Hassan Abroum  (Basic-Fit Bruxelles)

25) Samir Dahbi  (Bsic-Fit Bruxelles)

26) Laurenz Simoens  (ZVC Assebroeke)

27) Stan Braem  (ZVC Assebroeke)

28) Sten Beyers  (All Blacks Berlaar)

29) Redgy Dhondt  (All Blacks Berlaar)

BELGIE EUROPEES KAMPIOEN

BELGIË EUROPEES KAMPIOEN !

 

Onze nationale ploeg heeft het 13de Europees Kampioenschap in Lloret de Mar (Spanje) gewonnen. Dit kampioenschap werd van 9 tot 13 april door de UEFS (onze overkoepelende Europese federatie) zelf georganiseerd in deze toeristische trekpleister aan de Costa Brava. België was ingedeeld in poule A, samen met uittredend kampioen Rusland, Frankrijk en debutant Bosnië-Herzegovina. De andere poule bestond uit Tsjechië, Spanje, Catalonië en Letland. In onze poule was Rusland – Bosnië-Herzegovina op 9 april de openingsmatch van het E.K. De Russen haalden het niet zonder moeite met 4-1. In de andere groep klopte Tsjechië gemakkelijk Spanje met 7-1.


Onze jongens mochten om 15u hun eerste match spelen tegen Frankrijk. Birger Maes begon in doel. Na drie minuten brak onze kapitein Mustapha Aabassi de match open (1-0).

Steven Dillien scoorde in drie minuten tijd een zuivere hat-trick, waardoor de match al gespeeld was. In de slotfase van de eerste helft dreven Antoine Lemaire en debutant Soufian El Fakiri de score op tot 6-0. Na de pauze gingen we op ons elan verder en liepen uit tot 9-0 na treffers van Steven Dillien en de debutanten Zakaria Akatouf en Pierre Ndjeka. Frankrijk kon verdiend de eer redden (9-1). In de slotfase mocht invallersdoelman Robbin Seghers zijn eerste officiële minuten maken met België. We waren dus uitstekend begonnen aan dit E.K. ! Terwijl alle andere ploegen hun wedstrijden dienden te spelen in sporthal El Moli, mocht Catalonië zijn groepswedstrijden afwerken in Pompeu Fabra (ook Lloret de Mar). Na een zeer boeiende wedstrijd haalde Letland het op een diefje van de thuisploeg (1-3). ’s Anderendaags won favoriet Rusland met 6-2 van een verdienstelijk Frankrijk. Terzelfdertijd klopte Tsjechië, de favoriet in de andere poule, zeer gemakkelijk Letland met 11-1. ’s Middags mocht onze nationale ploeg het opnemen tegen Bosnië- Herzegovina. Dit was een zeer stugge tegenstrever. Hoewel uitblinker Hicham Chanouf al vroeg raak kon treffen, kenden we moeite om de Bosnische verdediging te ontregelen. Na de 10de minuut bezorgde Angelo De Brandt onze ploeg ademruimte. En drie minuten later tekende Hicham Channouf voor de bevrijdende derde treffer. In de voorlaatste minuut kregen de Bosniërs weer hoop na hun doelpunt. Na de rust bleven de Belgen de baas. Toch was het opletten voor enkele tegenprikken, maar Birger Maes stond pal. Telkens op pass van Damien Vanderveck konden Zakaria Akatouf en Soufian El Fakiri de score opdrijven tot 1-5. Dit brak de veer bij onze tegenstrever en we konden nog uitlopen tot een 1-7 eindstand na twee rozen van Steven Dillien.
 

’s Avonds won Catalonië nipt de Iberische derby van Spanje met 3-4.
 

Op 11 april ’s morgens haalde Bosnië-Herzegovina het verrassend vrij vlot met 8-3 van Frankrijk. Daardoor verzekerde Bosnië zich van de derde plaats in onze poule, maar beide landen waren wel uitgeschakeld voor de halve finales. Om 15u stond de voor ons zeer belangrijke match tegen Rusland op het programma. Inzet was de eerste plaats in onze groep, want de primus zou het in de halve finales mogen opnemen tegen de tweede van reeks B. Onder het ongenaakbare Tsjechië leken de andere teams haalbare kaarten. Een scherp acterende Birger Maes kreeg opnieuw het vertrouwen tussen de palen. In de openingsminuut legde Soufian El Fakiri de bal al binnen vanop de zijkant (0-1).

Vier minuten later leken we op weg naar een vlotte zege, want Hicham Channouf trof via de onderkant van de lat raak (0-2). De Russen kwamen goed in de match en Birger Maes moest meermaals zijn grote klasse etaleren! Maar ook België kon enkele opgelegde kansen niet verzilveren. Na anderhalve minuut in de tweede helft incasseerden we een doelpunt toen we niet scherp genoeg stonden te verdedigen (1-2). Dit was het sein om de match weer in handen te nemen. Enkele doelkansen werden niet benut. Op de zeventiende minuut volgde dan de bevrijding voor onze ploeg: Steven Dillien zette na een mooie kapbeweging Mustapha Aabassi in stelling en deze laatste twijfelde niet (1-3). De Russen gaven niet op en Birger Maes moest twee keer goed plat gaan. In de slotfase miste Steven Dillien een 9-meter trap, maar de belangrijke zege was wel binnen! Letland verzekerde zich van de tweede plaats in de andere poule na een 5-1 zege tegen Spanje. En ’s avonds werd Catalonië in eigen zaal opgerold door Tsjechië (9-0).

 

 

De halve finales werden op 12 april op de middag afgewerkt in sporthal El Moli. Na een spannende en boeidende wedstrijd versloeg Tsjechië uittredend kampioen Rusland met 3-1. Wij moesten het opnemen tegen Letland, een haalbare kaart. Dat bleek ook, want het werd een ware walk-over. Na veertig seconden trof Zakaria Akatouf al schitterend raak in de winkelhaak op aangeven van Steven Dillien. Nauwelijks een minuut later scoorde Zakaria Akatouf opnieuw, ditmaal na een schitterende actie! Een halve minuut later bracht onze topschutter Steven Dillien de 3-0 op het bord, waardoor we op weg leken naar een monsterscore. Robbin Seghers, die van bondscoach Rony Penninckx het vertrouwen kreeg om aan de match te beginnen i.p.v. nummer één Birger Maes, moest uitpakken met een knappe redding. Daarna moest Robbin foutief een speler stuiten, waardoor een strafschop volgde die ook werd omgezet. We acteerden nonchalant en lieten onze tegenstrever toe de aansluitingstreffer te netten. Na deze tegentreffer vond iedereen het welletjes. We namen het heft resoluut in handen en in drie minuten tijd scoorden zowel Antoine Lemaire, Pierre Ndjeka als Soufian El Fakiri. Deze laatste voegde daar nog twee goals aan toe, waardoor hij goed was voor een echte hat-trick! Nog voor de rust troffen ook Steven Dillien en Mounir Kissami raak (10-2). Na de pauze gingen we op ons elan verder. Eerst bezorgde ook Steven Dillien zichzelf een zuivere hat-trick. We bereikten uiteindelijk zware 18-2 eindcijfers na verdere rozen van Soufian El Fakiri (3x), Steven Dillien en Pierre Ndjeka.

Daags nadien om 11u30 vond de grote finale plaats. Het zeer sterke Tsjechië was onze opponent. Birger Maes nam zijn vertrouwde positie tussen de palen weer in. De match begon schitterend voor ons, want na nauwelijks twintig seconden vond Soufian El Fakiri het doel op assist van Hicham Channouf (1-0). De eerste helft verliep gelijkopgaand met kansen aan weerszijden. Birger Maes hield onze ploeg echter recht na een drietal cruciale reddingen! Tussendoor mikte Steven Dillien net over de deklat. In de ultieme slotfase kwamen de Tsjechen dan toch niet onverdiend op gelijke hoogte (1-1). In het begin van de tweede helft dwongen we doelkansen af via Hicham Channouf en Steven Dillien. Op de zesde minuut namen we opnieuw de leiding: Damien Vanderveck benutte de rebound op een schot van Hicham Channouf (2-1). Zakaria Akatouf en Soufian El Fakiri troffen bijna raak… Het was dan ook ietwat onverwacht toen een tegenstrever vanop vrijschop de stand weer in evenwicht bracht (2-2). Een minuut later echter kon Hicham Channouf een tegenaanval afronden (3-2). Steven Dillien was er tot drie keer toe dichtbij, waaronder een schot op de paal! We waren de betere ploeg, want ook Mounir Kissami en Hicham Channouf dwongen nog mogelijkheden af. Na een slechte inspeelpass bracht Birger Maes tot twee keer toe sterk redding! In de slotseconden bezorgde Steven Dillien de bevrijding (4-2)! En zo werd België na 2012 in Wit-Rusland opnieuw Europees kampioen! Bovendien behaalt bondscoach Rony Penninck al drie grote prijzen in twee jaar tijd: 2x Mundialito Cup in Italië (2016 en 2017) en het E.K. 2018 in Spanje! Hicham Channouf werd terecht uitverkozen tot beste speler van het tornooi! En Steven Dillien werd topschutter met maar liefst 14 doelpunten!

 

Eindrangschikking 13de E.K. UEFS
1 2 3 4 5 6 7 8
België Tsjechië Rusland Letland Bosnië-Herzegovina Frankrijk Catalonië Spanje

 

Beste speler: Hicham Channouf (België)

Beste keeper: Martin Mares (Tsjechië)

Beste verdediger: Andrei Georgievskii (Rusland)

Beste aanvaller: Miroslav Rott (Tsjechië)

Topschutter: Steven Dillien (België) 14 goals

DEFINITIEVE SELECTIE

Bondscoach Rony Penninckx maakte zijn definitieve selectie bekend voor het 13de Europees Kampioenschap U.E.F.S. , dat plaatsvindt in Lloret de Mar (Spanje) van 9 tot 13 april 2018. Naast de 12 spelers die afreizen naar Spanje, voorzag Rony Penninckx ook nog 4 reserven.

Doelmannen:

  1)  Birger Maes   (GS Beobank Hoboken)

  2)  Robbin Seghers   (FT Bornem-Puurs)

Spelers:

  3)  Mustapha Aabassi   (GS Beobank Hoboken)

  4)  Hicham Channouf   (GS Beobank Hoboken)

  5)  Steven Dillien   (GS Beobank Hoboken)

  6)  Antoine Lemaire   (GS Beobank Hoboken)

  7)  Mounir Kissami   (FT Bornem-Puurs)

  8)  Angelo De Brandt   (FT Bornem-Puurs)

  9)  Zakaria Akatouf   (FT Bornem-Puurs)

 10)  Soufian El Fakiri   (Veidec ARB Hamme)

 11)  Pierre Ndjeka   (Veidec ARB Hamme)

 12)  Damien Vanderveck   (Engie CHU Liège)

Reserven:

   1)  Julien Creppe   (doelman, ADLS MJ Flémalle)

   2)  Nabil Rabhi   (FT Bornem-Puurs)

   3)  Miguel Caballero   (RS La Louvière)

   4)  Jimmy Cwynar   (FT IP Hannut)